IndieWire seçti: 21. yüzyılın en iyi bilim kurgu filmleri

IndieWire, 21. yüzyılın en iyi bilim kurgu filmlerini seçti. Listede "Son Umut", "Sil Baştan", "Mad Max: Fury Road", "Dune", "Aşk" ve "Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti" gibi yapımlar yer alıyor.

1. Son Umut (Children of Men)

2006

Dünyanın en genç insanı on sekiz yaşındayken ölmüştür ve insanlık, neslinin tükenme olasılığı ile karşı karşıyadır. 2027 yılı itibari ile dünya, hiçbir şekilde anlam verilemeyen olaylara sahne olmaktadır. Artık üremek diye bir şey yoktur. Bu durum siyasi açıdan da tüm dengeleri sarsar. Yaşananlar karşısında bir grup insan var oluşlarını akışa teslim ederken diğer bir grup ise olanları değiştirmek için mücadeleye girişir. Bu süreçte Büyük Britanya, yönetim biçimi olarak kullandığı askeri emperyalist sisteminden ötürü kargaşaya engel olmayı başaran ve huzurunu koruyan ülke konumundadır. Yine de ülkeye girmek siteyen çok sayıda mülteci vardır. Theo, bu olaylar içinde geride duran bir bürokrat konumundayken, bir gün kaçırılır. Sevgilisi Julian da işin içindedir ve mültecilerin haklarını korur. Theo’dan istenilen tek şey bürokratik destektir.

Haberin Devamı
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi Tahran’a getirildi Avrupa'nın namağlup şampiyonları: Türkiye'de tek takım başardı Arda Güler La Liga rekorunu kırdı: Messi ve Ronaldo'yu geçti Kısa bir tatil: Acarlar Longozu İslam Memiş'ten 'manipülasyon' uyarısı: Bir sabah uyandığınızda... 77'nci Cannes Film Festivali'nden fotoğraflar