İkinci el araçta fiyat düşüşü beklemeyin

TL’nin değer kaybıyla ivmelenen, fakat geçen yıl Mayıs’tan yılsonuna kadar yavaşlayan ikinci el araç pazarı tekrar yükselişte. Mevcut koşullarda fiyatların sıfır araçlara paralel artışı bekleniyor.

DUVAR- 2020’de dünyayı saran pandemi sürecinde küresel otomotiv üretimi ciddi düşüş kaydetti. Peşi sıra çip üretiminde kriz doğdu. Dünya piyasaları sonrasında toparlanırken, Türkiye negatif ayrışarak TL’nin aşırı değer kaybıyla ağır enflasyon girdabının içine girdi; halen de çıkamıyor.

Mevduat faizleri her ne kadar yükselse bile yine de enflasyonun oldukça altında. Tasarruf sahipleri de paralarının değerini koruyabilmek için döviz ve altının yanı sıra araç alımına yöneliyor. Sıfır araçların olağanüstü vergilerle hırpalanması ve krediye olan erişim zorluğu, ikinci el otomobilleri de bir yatırım aracına dönüştürüyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler