'İki Türk bankasının Mir kararı diğer ülkeleri etkileyebilir'

İş Bankası ve Denizbank, ABD’nin uyarısı sonrası Rus ödeme sistemi Mir’i kullanmayı bıraktıklarını duyurdu. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi devlet bankaları hâlâ sistemi kullanıyor

DUVAR - Türkiye ve Rusya'dan haber ajanslarına göre daha önce Mir ile çalışan kartları kabul eden en az iki Türk bankası Rus ödeme sistemiyle finansal işlemleri durdurdu. İş Bankası ve Deniz Bank bu bilgiyi doğruladı. Peki Mir nedir? Türkiye'de hangi bankalar Mir kartlarla işleme izin veriyor? Rusya'nın Mir ile ilgili planları neler?

İş Bankası ve Denizbank, Mir ödeme sistemiyle bağlantılı işlemleri artık desteklemiyor. Ancak Türkiye'de üç kamu bankası Mir kartlarla işleme hala izin veriyor. Rusya'nın Türkiye Büyükelçiliği, Türkiye'deki Rus turistlere Rus ödeme sistemini kabul eden bankaların terminalleri aracılığıyla Mir kartlarını kullanmaya devam etmelerini tavsiye ediyor.

Mir tarafından yapılan açıklamada, "Rus banka kartlarının kabul edilmesi için altyapının açılması kararının yabancı paydaşlara bağlı olduğu" belirtiliyor.

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Diyarbakır'da şampiyonluk izdihamı: 16 kişi baygınlık geçirdi