İki tarifeli kira modeli: 12 aylık peşin, ödemeyene...

Yüksek kiralar ve fahiş artış talepleriyle başı dertli olan kiracılara yeni bir zorluk daha açıldı. Son dönemde bazı ev sahipleri kiranın yıllık ve aylık ödenmesi için iki farklı tarifeye geçti.

DUVAR - Tahliye taahhütnameleri ve fahiş zam baskıları kiracıları, piyasa değerinin altında ödenen kiralar ve uzun süren dava süreçleri de ev sahiplerini mağdur ediyor. Bu yüzden kiralık kriterlerine her geçen gün yeni bir madde ekleniyor. Ev sahipleri artık kiraya verecekleri evleri için kiracı adaylarına iki farklı tarife sunuyor. Ya evleri 6-12 aylık peşin kiralamalarını ya da aylık isterlerse yüzde 20 daha fazla ödemelerini istiyor. Ancak bu durum ev sahiplerinin işine gelirken kiracıların bütçesini zorluyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi...