İçişleri Bakanlığı’ndan ‘pasaport’ açıklaması: Geçmişin 2 katı başvuru aldık

İçişleri Bakanlığı, pasaport randevusuna dair açıklama yaptı. 2022’de geçmiş yılların iki katı pasaport başvurusu aldıklarını belirten Bakanlık, randevular için ek mesai yapıldığını duyurdu.

Abone ol

ANKARA - İçişleri Bakanlığı’na bağlı ‘Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, aralık ayıda pasaport için randevu bulunamadığı iddialarına dair açıklama yaptı. Geçmiş yıllarda yıllık pasaport talebinin 2 milyon civarında olduğu, bu yıl ise 10 Aralık itibariyle pasaport talebinin 3 milyon 650 bini aştığını belirten müdürlük, 2023’e kadar toplam başvurunun 4 milyonu bulmasını beklediklerini ifade etti.

“Pandemi sonrası artan yoğunluk, yıl sonunun yaklaşması, dünyadaki çip krizi endişesi ve farklı nedenlerle” önceki yıllarda günlük 8 bin olan pasaport talebinin 5 katlık artışla günlük 48 bine ulaşmasına rağmen kimsenin mağdur edilmediğini savunan müdürlük, randevulara dair atılan adımı ise şu ifadelerle açıkladı:

“Öte yandan vatandaşımızın mağduriyetini önlemek ve talepleri en hızlı şekilde karşılayabilmek için; hafta içi ve hafta sonu ek mesai yapılmakta, kişi başı işlem süresi 8 dakikaya indirilmiş, randevu alim süresi 15 güne çıkarılmıştır. Ayrıca ek randevu kapasitesi oluşturulmak için randevusuna icabet edemeyecek vatandaşlarımızın yerine aynı gün içerisinde randevu alınabilmesine olanak sağlanmıştır.” (DUVAR)