Hindistanlı kadınlar acı verici ritüelleri reddediyor

Bagia kabilesi kadınları, 2 bin yıldan daha uzun bir zamandır kimliklerinin göstergesi olarak işaretleniyor. Bölgede okullaşma oranın artmasıyla birlikte, acı ve utanç verici bulunan bu uygulama kadınlar tarafından reddedilmeye başlanıyor.

1

Orta Hindistan’da Madya Predesh eyaletinin dağlık kesimlerinde yer alan Dindori bölgesinde yaşayan Baiga kabilesinin kadınları, 2 bin yıldan daha uzun bir zamandır dövme yaptırıyor. Bona köyünden 25 yaşındaki Semintra’nın bacaklarının, kollarının ve alnının üstünde dövmeleri var. Dövme sanatçısı olarak çalışan kadınlar, çeşitli kabileler tarafından tercih edilen ve farklı anlamlara gelen tasarım ve renkler konusunda bilgili.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'gizli' altın formülü: Cebinde 250 bin lira olan... Erdoğan-Özel zirvesindeki boş koltuk detayı gündem oldu Pert araca 600 bin lira istedi: 'Ölücüler lütfen aramasın' LPG indirimi pompaya yansıdı: 2 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları Uzman isim yazdı: Çocuk sahibi emekliye yüksek maaş Erdoğan-Özel görüşmesinden fotoğraflar