Hindistan 'en büyük seçim'e hazırlanıyor: Neden 6 hafta sürüyor?

Hindistan'da gelecek hafta başlayacak genel seçim süreci 1 Haziran'da tamamlanacak, sonuçlar 4 Haziran'da açıklanacak. 6 hafta boyunca dünya nüfusunun sekizde biri sandık başına gitmiş olacak.

DUVAR - Dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan'da genel seçim maratonu 19 Nisan Cuma günü başlayacak. Ülkede seçim bir gün değil, tam altı hafta sürüyor. 'Dünyanın en büyük seçimi' olarak adlandırılan Hindistan'daki genel seçim 1 Haziran'a kadar sürecek. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, üst üste üçüncü kez seçimleri kazanmayı hedefliyor. Muhalefet partileri ise Modi'nin iktidarı devam ettiği takdirde, 'Hindistan halkının birçok özgürlüğünü kaybedeceği' görüşünde.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?