Herkesin kafası karışık: Faiz mi yener enflasyon mu?

Mevduat faizlerinde tarihi yüksek seviyeler kaydedilmeye devam ediyor. Mevduat faizi 20 yılın zirvesine ulaştı. Öyle ki, mevduat faizlerindeki yükseliş kredi faizlerini geride bıraktı!

BAKAN VEDAT IŞIKHAN, İŞVERENİ ANLAYIŞLI OLMAYA DAVET ETTİ!

Enflasyondaki artışın kısa sürede durmayacağını artık herkes biliyor. Özellikle asgari ücretliler ve emekliler için durum barınma ve beslenme krizi noktasına geldi. Milyonlarca çalışan asgari ücret zammını bekliyor. Zam 2024’ün ilk çeyreğinde olacak ve büyük olasılıkla ne çalışanı ne de patronları memnun edecek. Bu sebeple olsa gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) düzenlediği ‘Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Her iki taraf da ülkemizin refahına katkı sağlamak için önemli rolleri yerine getirmektedir. Bu nedenle gelecekteki zorlukları aşmak ve ekonomik istikrarı sürdürmek için birlikte çalışmamız ve içinde bulunduğumuz koşulların özellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zor olduğunu da dikkate almamız gerektiğini sizlerle paylaşmak isterim” demiş. Özellikle cümlenin bir bölümüne dikkat edin, “gelecekteki zorluklar”... Bakanın söyledikleri ekonomik çıkmazın özeti gibi, aynı zamanda hükümetin kısa sürede krize çözüm getiremeyeceğini de teyit ediyor. 

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor