Hayaldi gerçek oldu: Altın yastık altından çıkmaya başladı

Yıllardır kayıtlı ekonomiye dahil edilemeyen yastık altı altınlarda bu yıl ocakta düşüş yaşandı. Ekonomistlerin hesaplarına göre ocak ayında yastık altı altın stokunda 1.1 milyar dolarlık düşüş var.

DUVAR - Türkiye ekonomisinde her zor dönemde gündeme gelen ve yastık altından çıkıp ekonomiye kazandırılması istenilen altınlarda uzun süredir ilk kez bir değişim yaşanıyor. QNB Finansbank Hazine Bölümü ekonomistlerinin yaptığı hesaplamalara göre Mayıs 2022’den Eylül 2023’e kadar 45 milyar dolar artan yastık altı altın stoku geçen yılın son çeyreğinde belirgin yavaşlamanın ardından Ocak 2024’te ilk kez 1.1 milyar dolar düşüş gösterdi. QNB Finansbank ekonomistleri, bunun da önceki dönemde yastık altına kayan altın yatırımlarının, istikrar odaklı politikaların etkisi ile finansal sisteme geri dönme eğilimine geçtiğini gösterdiğini vurguladı. 

Haberin Devamı
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi Tahran’a getirildi İran'da helikopter kazasının ardından Reisi ve Abdullahiyan için tören Akaryakıt fiyatları güncellendi: 21 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor: Kiralar ne kadar artacak? 'En beğenilen siyasetçiler' anketinde Mansur Yavaş farkı