'Hasarlı trafik kazalarında savcılık yerine sigorta şirketlerine başvurun' uyarısı

Yalnızca hasarla sonuçlanan kazalarda ilgililerin savcılık ve kolluklara yönlendirilmesinin, yargıdaki iş yükünün artmasına ve başvurucular için de zaman ve ekonomik kayba neden olduğu belirtildi.

DUVAR - Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman, sigorta şirketlerinin vatandaşlar ve avukatlarını hasarlı kazalarda trafik zabıtası, genel kolluk ya da cumhuriyet başsavcılıklarına yönlendirmemeleri gerektiğini belirterek, "Böylelikle her gün Türkiye çapında yüzlerce vatandaşın araçlarında meydana gelen maddi hasarlarla ilgili cumhuriyet başsavcılıklarına, polis merkezlerine, jandarma karakollarına ya da trafik zabıtasına müracaat etmelerinin önüne geçilerek zaman ve emek kaybı ortadan kalkacak" dedi.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler