Hafta sonunu evde geçireceklere 15 film önerisi

Hafta sonunu evde geçirecekler için 15 film önerisi derledik. Filmlere Netflix, MUBI, Prime Video, GAİN ve BluTV'den ulaşılabilir.

Hakkâri'de Bir Mevsim

(MUBI'de izlenebilir)

Tür: Dram
Yönetmen: Erden Kıral
Senarist: Onat Kutlar
Oyuncular: Genco Erkal, Erkan Yücel, Şerif Sezer

Türkiye'de yıllarca sansüre takılan Erden Kıral imzalı, Ferit Edgü’nün 'O' adlı eserinden uyarlanan "Hakkari'de Bir Mevsim"  yenilenmiş kopyasıyla MUBI seyircisiyle buluşuyor.

2022 yılında hayatını kaybeden usta yönetmen Erden Kıral’ın yönettiği "Hakkari'de Bir Mevsim", siyasi baskılarla Türkiye'de yıllarca gösterim şansı bulamasa da, 1983’te Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı dahil dört ödül birden kazandı. Ferit Edgü’nün Hakkari’de öğretmen olarak görev aldığı yıllarda bizzat yaşadıklarına dayanan 'O' adlı düşsel öyküsü, Onat Kutlar tarafından senaryolaştırıldı. Başroldeki Genco Erkal’a Erkan Yücel, Şerif Sezer ve Macit Koper’in eşlik ettiği film, sürgüne gönderilen bir öğretmenin karların altında tüm dünyadan izole, yolu, elektriği olmayan bir köyde yaşadığı varoluş sancısını anlatıyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi... Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler