Güneş Sistemi'nde gizleniyor olabilir: Bir 'Dünya' daha mı var?

Bilim insanları, Güneş Sistemi’nde gizlenen Dünya boyutlarında başka bir gezegenin daha olduğunu öne sürüyor.

DUVAR - Gökbilimciler, Güneş Sistemi’nin dış bölgelerinde, Neptün’ün yörüngesinin ötelerinde esrarengiz ve büyük oranda izah edilemeyen şekilde hareket eden gök cisimlerinin yörünge mekaniği karşısında uzun zamandır kafa karışıklığı yaşıyorlar. Gerçekleştirilen gözlemler, bu Neptün-ötesi gök cisimlerinin (ing ‘trans-Neptunian objects’ / kısaca TNO’lar), gözle göremediğimiz büyük kütleli bir cismin çekim kuvvetince etkileniyormuş gibi hareket ettiğini ortaya koyuyor.

Sıkça gündeme gelen tartışmalı teorilerden biri, o bölgede saklanan, ‘Dokuzuncu Gezegen’ diye anılan ve bu garip hareketleri izah edebilecek devasa boyutlardaki bir dokuzuncu gezegenin var olduğunu savunuyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler