Gün boyu oturanlar ne kadar egzersiz yapmalı?

Uzmanlar, yaş ve vücut tipleri farklı olsa da durağan bir hayat geçiren insanların günlük 30-40 dakikalık bedensel faaliyetler sayesinde sağlığını koruyabileceğini ortaya koydu.

DUVAR - Uzun zaman boyunca oturmanın sağlığımız için iyi olmadığının fakındayız; fakat bütün gün oturmanın yol açtığı sağlık sorunlarının üstesinden gelmek için ne kadar egzersiz yapmak gerekiyor?

Araştırmalar, günde yaklaşık 30-40 dakika ter dökmenin işe yaraması gerektiğini ortaya koyuyor. Yeni araştırmaya göre, her gün yaklaşık 40 dakikalık “orta ilâ şiddetli yoğunluktaki bedensel faaliyet”, 10 saat boyunca hareketsiz biçimde oturmayı dengelemek için doğru miktar olabilir ancak herhangi bir süreyle egzersiz ve hatta yalnızca ayakta durmak bile bir düzeye kadar fayda sağlıyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'pazartesi' uyarısı: Cebinde Türk lirası olanlar... Fiyatlar 'çakıldı': Konut almak için doğru zaman mı? İnsan beyni neden küçülüyor? Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları İŞKUR'dan 400 bin liraya kadar hibe desteği: Başvurular başladı Ev almak için acele eden kaybeder!