'Gram' bile yok: Kapalıçarşı'da neler oluyor?

Kapalıçarşı piyasasında gram altın bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Hem kuyumcular, hem uzmanlar artan talep nedeniyle altın ithalatındaki kotanın kaldırılmasına dikkat çekiyorlar.

DUVAR - Güvenilir liman olarak bilinen altın piyasasında son zamanlarda büyük bir hareketlenme yaşanıyor. Altına olan talebin artması arz-talep dengesini bozarken bu durum kalpazanların da ekmeğine yağ sürmüş durumda. Kapalıçarşı'da konuştuğumuz kuyumcular ise altın ithalatına getirilen kotanın, iç ve dış piyasa arasındaki makasın açılmasına neden olduğunun altını çiziyor. Kapalıçarşı esnafı, özellikle online satışlarda vatandaşlara düşük ayarlı ya da sahte altın satanlara karşı dikkat olunması gerektiğini belirtirken, talebin mevcut haliyle devam etmesi durumunda fiziki altın bulmakta zorluk yaşanacağı dile getiriyorlar. 

Haberin Devamı
Otomobil alacaklar dikkat: ÖTV'ye yeni düzenleme geliyor Netflix Türkiye'de bu hafta en çok izlenen filmler SGK uzmanı tek tek açıkladı: Emekli maaş zammında büyük oyun İkinci el 'dip' yaptı: 40 gündür satılamayan otomobillerin fiyatı ne? 260 yapay ada: Dubai'deki mega inşaat projesine ne oldu? Harç pulu toplu alınırsa yıl boyu kullanılabilir mi: Açıklama geldi