Google Haritalar uyarısı: Uçuruma götürüyor

İskoçya'nın en yüksek dağı Ben Nevis ve çevredeki zirvelerde yaşanan ölümlerin arttığını söyleyen dağcılar, Google Haritalar uygulamasının uçurumlara ve dik kayalıklara yönlendirdiği uyarısı yaptı.

DUVAR - İskoçya’daki dağcılık örgütleri, ülkenin en  yüksek dağı ve bölgedeki diğer zirvelere tırmanmak isteyen yürüyüşçülerin Google Haritalar tarafından "potansiyel olarak ölümcül" rotalara gönderildiği konusunda uyardı.

John Muir Trust adlı kuruluştan yapılan açıklamada, Ben Nevis'te gezinmek için Google Haritalar'ı kullanan artan sayıda insanın "deneyimli dağcılar için bile son derece tehlikeli" bir rota üzerinden yönlendirildiği belirtildi. 

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu Benzin ve motorine dev indirim geliyor Konut kredisi faiz oranları değişti: 3 milyon TL'nin 10 yıllık ödemesi Netflix'in tartışmalı dizisi: Baby Reindeer'da ne anlatılıyor? Diyarbakır'da şampiyonluk izdihamı: 16 kişi baygınlık geçirdi 'Dünyanın en yakışıklı 100 ismi' belli oldu: Türkiye'den 5 isim var