'George' insan, ‘değerli’ iltifat değil: Bilmeniz gereken 14 şifreli söz

Halkın paniğe kapılmaması ya da ne olduğunu anlamaması için kurumların kendi içlerinde geliştirip kullandıkları şifreli ifadeler var. 'Uçağı şu an George kullanıyor' bunlardan yalnızca biri.

DUVAR - Bazı kelime ve ifadeler, belirli durumlarda söylendiğinde daha derin bir anlam kazanır. Bunlara kamusal alanda duyduğumuz ve ‘şifreli’ olabileceğini aklımızdan bile geçirmediğiniz ifadeler de dahildir. Bu kelime ve ifadeler, çoğunlukla genel halkın anlayıp paniğe kapılmaması için belirlenmiştir ve yalnızca belli bir kurum içindeki kişilerin anlayıp harekete geçmesini amaçlar. Mental Floss’un derlemesiyle, bu 14 kelime ve ifade şu şekilde…

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?