Geçmiş olsun, kredi faizleri uçtu!

Seçimler sonrasında tüketici kredilerinin hacminde daralmanın artarak süreceğini söyleyebiliriz. Ticari kredilerde ise yeni düzenlemelerle ‘daha seçici’ bir yöneliş olacak.

SIKIŞMIŞLIK, SÜRPRİZ ARTIRIMI GETİRDİ

TCMB, ikinci kez bir sürpriz yaparak politika faizini 500 baz puan artışla yüzde 50 seviyesine çıkardı. Piyasa beklentisi faizin yüzde 45 seviyesinde sabit bırakılacağı yönündeydi. Para Politikası Kurulu (PPK) karar metninde şubat ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin, hizmet enflasyonu öncülüğünde, öngörülenden yüksek gerçekleştiğine dikkat çekildi. Tüketim malı ve altın ithalatının yavaşlayarak cari dengedeki iyileşmeye katkı verdiğini belirten TCMB, yakın döneme ilişkin diğer göstergelerin yurtiçi talepte dirençli seyrin sürdüğüne işaret ettiğini belirtti. Hizmet enflasyonundaki katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatlarının enflasyonist eğilimi canlı tuttuğu metinde yer alan diğer saptamalar... Tüm bu saptamalar doğrultusunda, TCMB, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörülerle uyumunu ve ücret artışlarının enflasyon üzerindeki etkilerini yakından takip edeceğinin altını çizdi.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor!