FT: Türklerin tasarruflarını korumasının tek yolu var

Financial Times, başyazısını Türkiye'deki ekonomik gelişmelere ayırdı. Gazete, "Bu koşullarda tasarrufları korumanın tek yolu, Erdoğan'ın kontrolü altında olmayan bir para birimine dönmek" diye yazdı.

DUVAR - Finans dünyasının etkili gazetelerinden Financial Times, bugünkü başyazısını Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybına ayırdı. "Türkiye'nin kur krizini Erdoğan yarattı" başlıklı başyazıda, yüksek enflasyona rağmen faiz indirimlerinin sürmesi halinde TL'deki değer kaybının artacağı belirtilerek, "Bu koşullarda Türklerin tasarruflarını korumasının tek yolu, Erdoğan'ın kontrolü altında olmayan bir para birimine dönmek olacaktır" denildi. FT, "Eğer Erdoğan aniden bir rota değişikliğine gitmezse, çok büyük bir potansiyeli bulunan bir ülke olarak Türkiye'nin önündeki tek soru, Cumhurbaşkanı'nın koltuğunda daha ne kadar kalacağı ve gitmeden önce ne kadar hasar vereceği olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Başyazının tam metni şöyle:

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Diyarbakır'da şampiyonluk izdihamı: 16 kişi baygınlık geçirdi