Etiyopya aslanı doğada ilk kez görüntüledi  

Çevre bilimci Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, doğada varlığı kesin olarak bilinmeyen siyah yeleli Etiyopya aslanını, Etiyopya'daki Bale Milli Parkı'nda hem diş, hem de erkek bireyler olarak görüntüleyen ilk kişi oldu.

DOĞADA İLK KEZ...

DUVAR - Çevre bilimci Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, doğada varlığı kesin olarak bilinmeyen siyah yeleli Etiyopya aslanını, Etiyopya'daki Bale Milli Parkı'nda hem diş, hem de erkek bireyler olarak görüntüleyen ilk kişi oldu. ABD Utah Üniversitesi ve Koç Üniversitesi öğretim üyesi, ABD National Geographic Creative Ajansı'nın ilk Türk fotoğrafçısı, ekolog, ornitolog ve çevrebilimci Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, dünyada bir ilke imza attı. Yaban hayatına yönelik tehlikeli ortamlardaki bilimsel çalışmalarıyla tanınan, TÜBİTAK Özel Ödülü sahibi ve National Geographic tarafından “dünyanın en çok risk alan 22 insanından biri” seçilen Doç. Dr. Şekercioğlu, bu kez dünyada varlığı bilinmeyen Etipyoya aslanını, hem de 'bir pençe uzaklığında' ilk kez görüntülendi.

Haberin Devamı
Erdoğan-Özel zirvesindeki boş koltuk detayı gündem oldu Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur