Erken ölüm riskini azaltıyor: Günde en az kaç adım atmalı?

"Çalışmamız, ne kadar çok yürürseniz o kadar iyi olduğunu doğruluyor" diyen kardiyoloji profesörü Banach, yaşam tarzı değişikliklerinin de erken ölüm riskini azalttığını dile getirdi.

DUVAR - Dünya genelinde 226 bin 889 kişiyi inceleyen bilim insanları, ölüm riskini azaltmak için günde en az atılması gereken adım sayısını hesapladı. Sağlıklı ve formda kalmak için günde 10 bin adım atmanın önemli olduğu söylense de, araştırmacılar başka bir sonuca vardı. Bilim insanları, günlük 4 bin adımın erken ölüm riskini azaltabileceğini tespit etti.

Polonya'daki Lodz Tıp Üniversitesi'nden kardiyoloji profesörü Maciej Banach liderliğindeki araştırmacılar, yedi yıl boyunca 226 binden fazla katılımcıyı takip etti. Günde en az 3 bin 967 adımın erken ölüm riskini azaltmaya başladığı, günde 2 bin 337 adımın ise kardiyovasküler hastalıklardan ölme riskini azalttığı belirlendi.

İlave her 1000 adım ise, ölüm riskini yüzde 15 oranında azaltıyor. Araştırmacılara göre ne kadar çok adım atılırsa, o kadar çok sağlıklı sonuç elde etmek mümkün.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor!