Erdoğan'ın Hamas yorumu dünya basınında: 'Batı ile ilişkilerde U dönüşü'

Rainews24'te, "Erdoğan kendisini Gazze’nin savunucusu olarak tanıtmak istiyor" ifadeleri yer aldı. Daily Mail gazetesi ise Erdoğan'ın konuşmasının, bir U dönüşe işaret ettiğini yazdı.

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İsrail'i sert bir dille eleştirdi, "Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur" dedi. Erdoğan konuşmasında İsrail'e gitme projesini iptal ettiğini, Türkiye'nin İsrail devletiyle sorunu olmadığını ancak İsrail'in Filistin'e karşı "bir örgüt gibi davrandığını" söyledi.

Erdoğan, 7 Ekim'deki saldırılar ve İsrail'in Gazze'ye süren bombardımanının ilk günlerinde taraflara itidal çağrısında bulunmuş ve şiddetin sona ermesi için diplomatik çabalara başlamıştı.

Erdoğan dün de Türkiye’nin “canlı kalmış ölülerle dolu bir dünyada hakikati haykırmaya ve bunun için siyasi, diplomatik ve gerekiyorsa askeri tüm yolları devreye sokmaya hazır olduğunu" belirtti. İsrail, tepki göstererek Erdoğan'ın sözlerini reddettiklerini belirtti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, "Hamas, IŞİD'den beter, alçak bir terör örgütüdür" dedi.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?