Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 6 maddede Mehmet Şimşek'in olası yol haritası

Barış Soydan, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Mehmet Şimşek'in faiz artırımına gideceğini ve KKM'den kademeli çıkışa gidilebileceğini öne sürdü.

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan ekonomiyle ilgili olarak, "Tabii bazı arkadaşlar 'Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor' gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik, 'hayırlı olsun' dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik. Bunu neye dayanarak söylüyoruz? Biliyorsunuz Başbakanlığım döneminde biz (enflasyonu) tek haneye düşürdüğümüzde faiz 4,6’ydı, enflasyon da 6,2’ydi. 

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor