Enver Paşa'nın mektupları... 6-7 Eylül raporları... Belgeler paylaşıma açıldı!

İBB Atatürk Kitaplığı'nın web sayfasından Osmanlı Devleti'nin son yılları ile Cumhuriyet'in ilk çeyreği sonuna kadar olan dönemdeki birçok yazışma ve belgeler paylaşıma açıldı. Belgelerde, Abdülhamit ve Enver Paşa’nın mektupları ile Atatürk’ün günlükleri yer alıyor.

DUVAR - Osmanlı Devleti'nin son yılları ile Cumhuriyet'in ilk çeyreği sonuna kadar olan dönemdeki birçok yazışma ve belgeler İBB Atatürk Kitaplığı'nın web sayfasından paylaşıma açıldı. Belgeler arasında Atatürk'ün yazışmaları, harplerdeki subay günlükleriyle, 6-7 Eylül olaylarının raporları yer alıyor. 155 ana başlıktan oluşan koleksiyon içerisinde 2 bin 587 adet belge ve fotoğraf yer alıyor. Koleksiyonda Arapça, İngilizce, Fransızca, Farsça ve Osmanlı Türkçesi dillerindeki belgelerin kısa özetleri hazırlandı.

Haberin Devamı
Benzin ve motorine dev indirim geliyor Konut kredisi faiz oranları değişti: 3 milyon TL'nin 10 yıllık ödemesi 'Dünyanın en yakışıklı 100 ismi' belli oldu: Türkiye'den 5 isim var Tarkan Zengin hesapladı: Memur ve emekliye ne kadar zam verilecek? AJET'ten yurt dışı ucuz bilet kampanyası Flört alışkanlıkları değişiyor: Acımasız davranan pek çok insan var