'En önemli keşif'te yanıt aranan soru: Bursa'daki yapı kimin?

Amerika Arkeoloji Enstitüsü tarafından 'en önemli 10 keşif'ten biri olarak gösterilen Bursa İznik'teki bazilikada kazılar sürüyor. Su altındaki yapı kompleksinde bulunan dini yapının kime ait olduğunun tespit edilmesi büyük önem taşıyor.

DUVAR - Bursa'nın İznik ilçesinde, 2014 yılında göl kıyısının 20 metre açığında 1,5-2 metre derinlikte bulunan bazilikada, su altındaki arkeolojik çalışmalar sürdürülüyor. Amerika Arkeoloji Enstitüsünün yayımladığı Arkeoloji dergisinin 2014 yılında, dünya çapındaki en önemli 10 keşiften biri olarak seçtiği İznik Gölü'ndeki bazilikada yapılan arkeolojik çalışmalar, su altından ve havadan görüntülendi.

Haberin Devamı
Avrupa'nın en iyi takımları: İlk 20'de Türkiye'den 2 kulüp var İslam Memiş'ten 'sert dalgalanma' uyarısı: Altın, dolar, gümüş... Dolar burnunu aşağı yönlü çevirdi: Kritik gün yarın İktidara yakın medya yazdı: En düşük emekli maaşı belli oldu Meclis'te tasarruf tedbirleri: Sade menü, şebeke suyu, kağıtsız... Tahran'dan görüntüler: Reisi'nin cenaze namazını Hamaney kıldırdı