En çok Bitcoin kimde?

Fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesini zorlayan Bitcoin sadece 21 milyon adet üretilebiliyor. Şirket ve ülkeler bir kenara bırakıldığında, insanların elinde 10,5 milyon Bitcoin olduğu düşünülüyor.

DUVAR - ABD finans devlerinin katkısıyla Bitcoin'in fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmak üzere. Grayscale, BlackRock ve Fidelity gibi yatırım bankaları fiyatında yüksek dalgalanmalar görülen bu dijital varlığa milyarlarca dolar yatırım yapıyor. Son haftalarda bu güçlü kurumlar 'Bitcoin balinaları' olarak tanınmaya başladı. Bunun sebebi sadece 21 milyon adet Bitcoin üretilebilecek olması. Bunun 19 milyonu halihazırda çıkarıldı, ancak çoğu piyasada değil. Peki, Bitcoin balinaları olarak bilinen diğer kurum ya da kişiler kimler? Servetin bu şekilde el değiştirmesi, aslen merkeziyetsiz bir internet parası olarak tasarlanan kripto değer için ne anlama geliyor?

Haberin Devamı
Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor