Emekliye zamda 2 formül masada

SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin memur emeklileriyle arasındaki zam farkı için farklı senaryolar üzerinde duruluyor.

DUVAR - SGK ve Bağ-Kur emeklileri memur emeklileriyle aralarındaki 12 puanlık zam farkı gündemdeki yerini koruyor. Ekonomi yönetimi beklentiye cevap vermek üzere farklı senaryolar üzerinde duruyor. Emekli maaşlarına yapılacak ek zamma ilişkin kamuoyuna yansıyan bazı formüller bulunuyor.

İlk formül: Ocak itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklisine yaklaşık yüzde 12 ek artış verilmesi ve toplam zammın memur emeklisinde olduğu gibi yüzde 49.25 ya da birkaç puan altına çekilmesi.

İkinci formül: Ek artışın yıl içine yayılması. Bir bölümü bu ay, bir bölümü de temmuz artışlarında maaşlara yansıtılacak. Böylece hem memur emeklileri hem de SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zamlar eşitlenecek.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi... Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler