Emekli maaşında üç formüllü hesap

5 aylık enflasyon verisinin belli olması ile emekli hesaplaması hız kazandı. 17 milyonu aşkın kişi ‘emekli zammı ne kadar olacak’ sorusuna yanıt ararken masaya gelecek formüller de şekilleniyor.

DUVAR - Emekli zammı, memur maaşı zammı ve asgari ücret için Aralık ayına girilmesi ile heyecanlı bekleyiş başladı. Asgari ücret zammı için enflasyon referans olarak kabul edilirken memur ve emekliye zam için bu veriler maaş artışına doğrudan etki ediyor. Yükselen enflasyon nedeniyle de son dönemde hükümet enflasyon rakamlarının üzerine bir de refah payı ekleyerek yeni maaşları belirliyor. Tüm bunun yanında emekli kök maaş ve emekli taban maaşı düzenlemesi yapılıyor.

Haberin Devamı
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi Tahran’a getirildi İran'da helikopter kazasının ardından Reisi ve Abdullahiyan için tören Akaryakıt fiyatları güncellendi: 21 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor: Kiralar ne kadar artacak? 'En beğenilen siyasetçiler' anketinde Mansur Yavaş farkı