Emekli maaşına ek zamda son durum: 2 formül ortaya çıktı

Milyonlarca emeklinin beklediği maaşlara ek zam gündeminde gelişmeler sürüyor. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına iyileştirilme yapılmasına yönelik çalışmada sona yaklaşıldı.

DUVAR - TÜİK tarafından 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıklanan 2023 yılı enflasyon rakamıyla memur ve emeklilerin maaş artış oranı da netleşti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda beklentilere yol açtı. Emeklilere ek zam gündemi kamuoyu tarafından takip ediliyor. Son olarak, milyonlarca emeklinin beklediği ek zamla kritik bir gelişme yaşandı. Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına iyileştirilme yapılmasına yönelik çalışmada sona yaklaştı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler