Elektrikli uçan taksiler vaatlerini yerine getirecek mi?

Volocopter, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’nın 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'na hazır olabilmeleri için önümüzdeki birkaç ay içinde 'uçan taksilere' izin vermesini bekliyor.

DUVAR - Havacılık girişimi olan Volocopter, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda tarih yazmayı umuyor. Her şey yolunda giderse, iki kişilik elektrikli hava aracı VoloCity, Paris çevresinde yolcu taşıyacak. Avrupa'da elektrikli dikey kalkış ve iniş (EVTOL) hava aracını kullanan ilk hizmet olacak.

Dünyanın dört bir yanındaki onlarca şirket, şehirlerin tam kalbine inebilecek daha sessiz, daha ucuz ve karbon nötr bir yolculuk vadeden EVTOL araçlarını geliştiriyor. Volocopter, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’nın (EASA), Olimpiyatlara hazır olabilmeleri için önümüzdeki birkaç ay içinde VoloCity adlı araçlarına izin vermesini bekliyor. Alman şirketin mali işler sorumlusu Christian Bauer, "Her şey hazır ve gelecek yılın ortasında harekete geçmeyi bekliyor” diyor. Üç güzergah, Paris'in merkezini, şehrin havalimanları ve helikopter pistlerine bağlayacak. Volocopter ayrıca turistik gezi için de imkân sunacak. 

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor