Elektrikli araçta 1 milyon TL’nin altında sadece iki model var

Küresel ısınmaya katkıyı azaltmak istiyorsunuz. Yakıt maliyetleri canınızdan bezdirdi. Yakında dizel ve benzinlilerin tarih olacağını düşünüp, elektrikli alayım dediniz. Peki bütçeniz buna yeter mi?

DUVAR - Sürekli artan akaryakıt maliyetleri, iklim değişikliğinin yarattığı farkındalık ve teknolojisinin her geçen gün daha da geliştirilmesiyle elektrikli araçlar çağımızın en önemli trendleri arasına girdi. Bir yandan teşvik edilen elektrikli araçlarda son olarak yüzde 10 ÖTV dilimini tutan matrah limiti, yani vergisiz fiyat üst limiti 1 milyon 250 bin TL'den 1 milyon 450 bin TL'ye çıkarılmıştı.

 Fakat yüksek enflasyon ve otomotiv sektörüne acımasızca yüklenen vergilerle, tüm dünyada teşvik edilen elektrikli araçlara ulaşmak Türkiye’de hayli zor. Ülkemizde 27 farklı markanın 102 farklı elektrikli araç modeli satışa sunuluyor. Ancak bunların arasında sadece iki model 1 milyon TL’nin altındaki fiyatlarla satılıyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 2 milyon TL'nin aylık ödemesi ne kadar? İslam Memiş yanıtladı: Altın düşecek mi, yükselecek mi? Faiz oranları değişti: İşte 1 milyon TL'nin getirisi Altın uzmanından uyarı: 3 noktaya dikkat edin Volkswagen iki modelin üretimini bitirdi Meteorolojiden 20 ile sarı kodlu kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı