Ekonomistler OVP'yi yorumladı: Seçim harcamalarının işareti verildi

Orta Vadeli Program'ı yorumlayan ekonomistler, yüksek enflasyon ve cari açık ile faiz harcamalarına dikkat çekti. OVP'nin önümüzdeki 4-5 ay yüklü harcamaya işaret ettiğine de vurgu yapıldı.

DUVAR - Hükümetin ekonomiye ilişkin Orta Vadeli Programı (OVP), Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 65 olarak belirlendiği OVP'deki yüksek bütçe açığı beklentisi, önümüzdeki aylarda seçim harcamalarının hazırlığının yapıldığını ortaya koydu. Haziran ayında getirilen ek bütçede yıl sonu bütçe açığı 278 milyar 347 milyon TL olarak öngörülmüştü. Ancak aradan sadece iki ay geçmesine rağmen OVP’de yıl sonu bütçe açığının 461.2 milyar TL’ye yükseltilmesi dikkat çekti.
Ekonomistlerin, sosyal medya üzerinden OVP'ye ilişkin ilk değerlendirmeleri şöyle oldu:

Haberin Devamı
Pucca'nın ev sahibi ifşa etti: Dairenin son halinin fotoğrafları... Reisi, Meşhed'de defnedildi: İmam Rıza Türbesi'nden görüntüler Faiz oranları güncellendi: 1 milyon liranın aylık getirisi ne kadar? Son seçim anketinde sürpriz sonuç: CHP, DEM Parti ve Yeniden Refah... İslam Memiş'ten 'çılgın' altın tahmini: 37 gün sonra... 40 ışık yılı uzakta yeni bir ‘Dünya’ bulundu