Ehliyet ve kimlikte ‘son tarih’ karmaşası: 7 değil 372 gün kaldı

“Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023”, “yenilemeyenlere ceza kesilecek” yönündeki yanlış bilgi, nüfus müdürlüklerinde hareketliliğe neden oldu.

DUVAR -  Sosyal medyada ve arkadaşlar arasında kulaktan kulağa yayılan “ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023”, “yenilemeyenlere ceza kesilecek” yönündeki yanlış bilgi, nüfus müdürlüklerinde yoğunluğa yol açtı. Ancak iddiaların aksine nüfus cüzdanları; yeni kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli sayılırken, belirlenmiş son bir tarih de bulunmuyor. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için ise son tarih 31 Aralık 2024.

Haberin Devamı
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi Tahran’a getirildi İran'da helikopter kazasının ardından Reisi ve Abdullahiyan için tören Akaryakıt fiyatları güncellendi: 21 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor: Kiralar ne kadar artacak? 'En beğenilen siyasetçiler' anketinde Mansur Yavaş farkı