Duvar Arkası... 'Saha' sınavı: Kim kaç kente gitti?

Yeni tartışmanın yanıtı: Sahada kim vardı? CHP'de 'Doğu Masası'ndan sonra üye arttı... Seçim kanununda 'cumhurbaşkanlığı' açmazı... Büyük sürpriz HDP'den gelebilir! Hepsi Duvar Arkası'nda...

LİDERLERİN SAHA PERFORMANSI: KİM KAÇ KENTE GİTTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salgın sürecinde normalleşme adımları atılması ile birlikte il ziyaretlerine başladı. Haziran sonunda Hatay’a giden Erdoğan daha sonra Sakarya, Diyarbakır, Erzurum, Rize, Kahramanmaraş ve Kırşehir'i ziyaret etti. En son Mersin’e giden Erdoğan partisinin il danışma kurulunda muhalefete yüklendi, “Muhalefet genel başkanları evlerinin odaları arasında dolaşırken biz tüm Türkiye'yi geziyoruz. Muhalefet sadece belli illere hapsolmuşken biz 84 milyonun tamamına ulaşıyoruz” dedi. Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından gözler, muhalefet liderlerinin saha performansına çevrildi.

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu bu yılın ilk 9 ayında Ankara dışında tam 53 programa katıldı. Sel ve yangın bölgelerine giden Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği yerler arasında Van, Çorum, Gaziantep, Kırklareli gibi farklı bölgelerde birçok il yer aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ocak 2020 tarihinden bu yana neredeyse her ay 1-2 ile gitti. Yaz aylarında bu ziyaretleri haftada 3-4 kente çıkaran Akşener geçen 19 ayda 58 ili, yaklaşık 250 ilçeyi ziyaret etti. Akşener bu yılın sonuna kadar ziyaret ettiği il sayısını 81’e çıkarmayı hedefliyor.

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da geçtiğimiz aylarda yoğun bir ziyaret trafiğinde bulundu. Eş Başkanlar son 3 ayda miting, halk buluşması, esnaf gezisi, iş-aş buluşması gibi farklı etkinlikler kapsamında 26 ilde program gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin kuruluşunun ardından il başkanlığı binalarının açılışı ve kongre gibi çeşitli nedenlerle 60’ın üzerinde kente gitti. Doğu ve Güneydoğu’daki tüm illeri ziyaret eden Davutoğlu’nun bazı kentlere 4 kez gittiği biliniyor. Partililer geçtiğimiz hafta gittikleri Bingöl’deki Sancak beldesine en son 50 yıl önce Bülent Ecevit’in gitmiş olduğuna dikkat çekiyor.

Kuruluşunun üzerinden 1.5 yıl geçen DEVA Partisi’nin genel başkanı Ali Babacan da aylardır Türkiye’yi dolaşıyor. 2020 yılı Aralık ayına kadar 41 ili ziyaret eden Babacan bu yılın ilk 9 ayında da yaklaşık 30 ile gitti. İstanbul, İzmir, Trabzon, Samsun gibi bazı kentlere ise birden fazla gitti.

Muhalefet temsilcileri Erdoğan’a espriyle, “Erdoğan il il geziyor olsa karşılaşırdık” yanıtını verirken “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi mi kastetti acaba” diye de soruyorlar. Çünkü Bahçeli bu yıl sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyaretine eşlik etti. Sonrasında da Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümü nedeniyle Ahlat'taki etkinliklere katıldı.

Haberin Devamı
Benzin ve motorine dev indirim geliyor Konut kredisi faiz oranları değişti: 3 milyon TL'nin 10 yıllık ödemesi 'Dünyanın en yakışıklı 100 ismi' belli oldu: Türkiye'den 5 isim var Diyarbakır'da şampiyonluk izdihamı: 16 kişi baygınlık geçirdi Tarkan Zengin hesapladı: Memur ve emekliye ne kadar zam verilecek? Benzine ve motorine zam gelmişti: 4 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları