Dünyanın en ünlü kayıp şehirleri

Koca bir şehrin birden yok olabileceğini hayal etmek pek kolay değil, ama bu listedeki şehirlere tam olarak böyle olmuş. Nedenleri ne olursa olsun, aniden kaybolan ve terk edilen bu şehirlerin tekrar bulunması yüzyıllar almış.

Koca bir şehrin birden yok olabileceğini hayal etmek pek kolay değil; ama bu listedeki şehirlere tam olarak böyle olmuş. Bir şehrin terk edilmesi için birçok olası sebep var. Savaşlar, doğal afetler, iklim değişiklikleri ve ticaret olanaklarının kaybedilmesi gibi sebepler ilk akla gelenler. Fakat nedenleri ne olursa olsun, aniden kaybolan ve terk edilen bu şehirlerin tekrar bulunması yüzyıllar almış.

Haberin Devamı
IMDb'ye göre en popüler 20 dizi İslam Memiş'ten altını ve doları olana 'pazartesi' uyarısı: Yapmayın Benzine ve motorine büyük indirim geliyor: 5 Mayıs akaryakıt fiyatları Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri: Türkiye'den bir lezzet zirvede Mevduat faizlerinde gerileme: 1 milyon liranın getirisi ne kadar? En düşük emekli maaşı için iki senaryo: Konuşulan zam oranı belli oldu