Dünyadan arama kurtarma ekipleri Türkiye'ye geliyor

10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere dünyanın birçok ülkesi uzman ekiplerini Türkiye'ye gönderiyor.

DUVAR - Almanya'nın ilk arama kurtarma kafilesi, Köln kentinden yola çıktı. International Search and Rescue (ISAR) tarafından organize edilen ve 41 görevli ve 7 köpekten oluşan ekip oluşan ekip Köln-Bonn Havalimanı`ndan özel uçakla Gaziantep`e hareket etti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun kriz yönetimi, sivil koruma ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, ilk etapta ekip gönderecek ülkelerin Hollanda, Polonya, Romanya, Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan, Çekya, Fransa, İtalya ve Macaristan olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
IMDb'ye göre en yüksek puanlı 25 dizi Reuters anketi: Türkiye'de en güvenilmeyen medya kuruluşları Tatilseverler için alternatif bir cennet: Van THY'den bilet kampanyası: 849 lira Benzin ve motorine 1 Temmuz'da otomatik ÖTV zammı: Rakamlar belli oldu 37 kiloyla tahliye edilmişti: Parti ve cami arasında mekik dokuyor