Dünya yakınlarında gökdelen büyüklüğünde asteroit keşfedildi

Dünya’ya yakın gök cisimlerinin keşfinde çığır açabilecek yeni bir yazılım sayesinde, toplanan bir yıllık teleskop verilerinde, gökdelen büyüklüğünde bir asteroit keşfedildi.

DUVAR - Gökbilimciler, ölümcül uzay kayalarını tespit etmek amacıyla tasarlanan yeni bir yazılımın yardımıyla Dünya’nın yakınlarında, göz önünde gizlenen ve bir gökdelen büyüklüğünde olan devasa bir asteroit keşfetti. 180 metre çapında ve resmi olarak ‘2022 SF289’ diye anılan asteroit, yeterince büyük ve potansiyel açıdan tehlikeli bir asteroit (PHA) olarak kabul edilebilecek bir mesafede, yakın bir yörüngede dönüyor. Benzer şekilde sınıflandırılmış olan yaklaşık 2 bin 300 gök cisminden biri doğrudan çarpışma halinde Dünya’da büyük bir yıkıma neden olabilir. Neyse ki, öngörülebilir gelecekte herhangi bir noktada bu kayayla çarpışma riski bulunmuyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi...