Dünya Altın Konseyi’nin raporu: Merkezi talep altına tarihi rekor getirebilir

Dünya Altın Konseyi’nin araştırmasının raporuna göre, ağırlıkla gelişmekte olan ülke merkez bankaları, artan ekonomik risklere karşı önümüzdeki 12 ay içinde altın rezervlerini artırma eğiliminde.

DUVAR - Dünya Altın Konseyi tarafından yapılan araştırmaya göre merkez bankalarının önemli bir kısmı, artan ekonomik risklere dair endişeler nedeniyle önümüzdeki 12 ay içinde altın rezervlerini artırmak istiyor. Bunun başlıca nedenlerinden birinin gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarının olası bir küresel finansal krize yönelik artan endişeleri olduğu değerlendirilirken anket katılımcılarının yüzde 25’inin rezervlerine daha fazla altın eklemek istediği görüldü. Bu oran 2021 yılında yüzde 21’di.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altını ve doları olana 'pazartesi' uyarısı: Yapmayın Benzine ve motorine büyük indirim geliyor: 5 Mayıs akaryakıt fiyatları Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri: Türkiye'den bir lezzet zirvede Mevduat faizlerinde gerileme: 1 milyon liranın getirisi ne kadar? En düşük emekli maaşı için iki senaryo: Konuşulan zam oranı belli oldu Nusret Gökçe, FIFA’nın Türk çalışanını nasıl işinden etti?