DSİ onay vermiş: 70 kişinin öldüğü derenin kenarına okul inşaatı

Kastamonu'da geçen yıl taşarak 70 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketine yol açan Ezine Çayı'nın kenarına DSİ'nin 'sakınca yoktur' görüşü sonrası 8 derslikli okul için temel atıldı.

DUVAR - Kastamonu’nun Bozkurt ve Abana ilçelerinde geçen yıl ağustos ayında Ezine Çayı'nın taşması sonucu meydana gelen sel felaketinde 70 kişi hayatını kaybetti. Bu yıl haziran ayındaki yağışlarda da yine Ezine Çayı'nın taşmasıyla birlikte köprüler yıkıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı DSİ tarafından, Ezine Çayı'nda ıslah çalışması başlatıldı. Ölümlerin yaşandığı Bozkurt'ta Ezine Çayı kenarında 600’e yakın daire kamulaştırılıp, onlarca bina yıkıldı. Kamulaştırma çalışmaları devam ederken, Abana'da deniz kenarında bulunan İnönü Lisesi’nin, Ezine Çayı kenarına taşınması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler