Erdoğan faizi eleştirdi, dolar tarihi rekor kırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iktisat biliminin tersine yine "Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Bu yolda ben faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi, dolar 10,56'yla yeni tarihi zirveyi gördü.

DUVAR - Dolar, dünkü kapanışı 10,26 liradan yaptıktan sonra bugün güne 10,44 liradan başlayarak, yeni bir rekora imza attı. Öğle saatlerine doğru 10,38 seviyelerine gelen dolar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz eleştirisi sonrası 10,56 lirayla yeni bir rekora imza attı.

FAİZ İNDİRİMİ SİNYALİ Mİ?

Erdoğan'ın konuşmasında "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere boşuna uğraşma diyoruz. Faiz belasını kaldıracağız. Bunu kabulleneceğiz, başka çıkışı olamaz. Hala kalkıp da bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasınlar. Ben bu yolda faizi savunanla olamam. Bu konu sıradan bir konu değil. 
ABD'ye, Batı'ya, İsrail'e bakın faiz aşağılara çekilmişken, bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki faizi savunur hale geliyor. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim, enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim. Nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Biz değerler silsilemiz içerisinde olaya niye buradan bakmıyoruz? Buradan bakacağız ve adımımızı atacağız.
Biz işadamlarına diyoruz ki, sen düşük faizle kredi istiyordun. Al, niye almıyorsun. Bu işadamlarını da anlamıyorum. TÜSİAD'ı vesairesi yüksek faizden bahsediyor. Siz nasıl insansınız. Sen işadamıysan yatırımdan yanaysan işte size kredi. Alın krediyi ve yatırımı yapın. Ben sizden yatırım, istihdam, üretim, ihracat istiyorum. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl işadamı? Sonra bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın tutmaz" demesi, Merkez Bankası'nın yarınki toplantısında faiz indirimi beklentilerini artırdı.

Haberin Devamı
Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin getirisi uçtu BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Süper Lig'de sezon sonu serbest kalacak 25 futbolcu Fotoğraflarla Met Gala 2024 Son anket: AK Parti'nin 6 milyon oyu 10 ayda hangi partilere gitti? Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı