Dolandırıcılık uyarısı: Yeni yıl hediyesi ve piyango mesajlarına dikkat

Uzmanlar, özellikle yeni yıl vesilesiyle yaygınlaşan online dolandırıcılık yöntemlerine dikkat çekti ve 'yılbaşı hediyesi', 'piyango kazandınız' mesajlarına karşı uyardı.

DUVAR - Kaspersky'den yapılan açıklamaya göre, dolandırıcılar, kişisel veri ve para çalmak amacıyla, yeni yıl indirim sezonu etrafında kurulan tuzakları yeni yıl hediyeleri gibi gizliyor . Kaspersky uzmanları, bu dönemde ortaya çıkan yeni kimlik avı vakalarını tespit ettiğini duyurdu.

Bazı kimlik avı siteleri, farklı görünümler altında kullanıcıların kişisel sosyal medya ve mesajlaşma hesaplarına sızarak veri elde etmeyi amaçlıyor. Kullanıcılardan talep edilen bilgilere gönderildiğinde doğrudan dolandırıcıların eline geçiyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'pazartesi' uyarısı: Cebinde Türk lirası olanlar... Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Kim Milyoner Olmak İster'de Tanju Çolak sorusu Ev almak için acele eden kaybeder! Icardi'nin kutlamalarda giydiği Ali Koç forması gündem oldu Meteorolojiden 13 ile sarı kodlu kuvvetli sağanak ve rüzgar uyarısı