Dikili'de yapılaşma ve madencilik faaliyetlerinin önü açıldı: Bölgenin sonu demektir

İzmir Dikili’nin doğal güzellikleri ile bilinen Bademli ve Karagöl bölgelerini de kapsayan büyük bir alanın koruma statüleri değiştirilerek, yapılaşmanın önü açıldı.  

İZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'in Dikili ilçesinde 1'inci Derece Doğal Sit Alanı olan bölgelerin statülerinin "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak değiştirildiğini açıkladı. Bakanlık tarafından 2014 yılında başlatılan "İzmir ve Manisa İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi" kapsamında yapılan incelemeler sonucu yayınlanan haritada, statüleri değiştirilen bölgeler arasında doğal güzellikleri ile bilinen Bademli ve Karagöller de yer alıyor. Bakanlığın bu kararıyla birlikte bölgede yapılaşmanın önü açılırken, aynı zamanda Rüzgâr Enerji Santrali (RES), Güneş Enerji Santrali (GES) ve madencilik faaliyetleri de yapılabilecek.

Haberin Devamı
IMDb'ye göre en popüler 20 dizi Benzine ve motorine büyük indirim geliyor: 5 Mayıs akaryakıt fiyatları Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri: Türkiye'den bir lezzet zirvede En düşük emekli maaşı için iki senaryo: Konuşulan zam oranı belli oldu Mevduat faizlerinde gerileme: 1 milyon liranın getirisi ne kadar? Nusret Gökçe, FIFA’nın Türk çalışanını nasıl işinden etti?