Depremin yıktığı Antakya: Sorunlar da acılar da ilk günkü gibi taze

6 Şubat depremleriyle ayakta kalan bina sayısının parmakla sayılacak kadar az olduğu Antakya, bir sene sonra hala ilk günlerdeki sorunlarla baş başa.

HATAY - 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. En büyük yıkımın yaşandığı illerden Antakya’da normal bir hayata hala geçilmedi, uzun süre de geçilecek gibi durmuyor. Tam bir sene önce bugün Antakya yerle bir oldu. 

İlk haftalar ‘gitmeyeceğiz, döneceğiz’ umuduyla hayata tutunma, çadır, yemek arama ve temel ihtiyaçlara ulaşma çabası ile geçti. Daha sonra ise bazı enkazlar gitti, yerinde derin boşluklar kaldı. 

Esasında bir senenin sonunda çok da değişen bir şey yok. Büyük çoğunluğu kaldırılsa da hala yıkılmayı bekleyen binalar var. Barınma sorunu ise ilk günlerdeki gibi problem olmaya devam ediyor. Konteyner ve çadırda yaşamını sürdürmek zorunda kalan binlerce insan var ve bu insanlar her güne ‘Ne olacağız?’ belirsizliği ile uyanıyor. 

Depremin birinci yıldönümüde Antakya'da neler değişti?

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?