Covid-19: Pirola varyantı hakkında bilinmesi gerekenler

Yeni bir Covid-19 dalgası mı geliyor? Pirola varyantı daha mı tehlikeli? Özellikleri neler? DW Türkçe, merak edilen soruların yanıtlarını derledi.

DUVAR - Koronavirüs vaka sayılarının yeniden artması, tespit edilen "Pirola" adlı varyantın daha bulaşıcı olduğunun dile getirilmesi, Covid-19 endişesini bir kez daha arttırdı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona vakalarında dünya genelinde artış olduğu konusunda uyardı. Pazartesi günü ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden'ın Covid-19 testinin sonucunun pozitif çıktığı açıklandı. Perşembe günü de İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in korona olduğu, Hindistan'daki G20 Zirvesi'ne katılımını iptal etmek zorunda kaldığı duyuruldu.

Eşi korona olan Joe Biden'ın da testinin pozitif çıkıp çıkmayacağı merak ediliyordu. Ancak Beyaz Saray, 80 yaşındaki devlet başkanına art arda dört gün boyunca yapılan testlerin sonuncusunun da negatif çıktığını, bu nedenle Biden'ın Hindistan'daki G20 Zirvesi'ne katılmak üzere yola çıktığını açıkladı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın-döviz ve borsa uyarısı: Yapmayın Akaryakıt fiyatları güncellendi: 23 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Bu hafta 4 dizi yayına başlayacak Tüm sürücüleri ilgilendiriyor: Artık e-Devlet üzerinden yapılacak Evini satacaklara, 1'den fazla evi olana kötü haber: Yeni vergi yolda Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkeler