Çocuk haklarını anlatan kitaplar

Çocukları konu alan pek az şey; politikadan, çocuğa konan isme kadar, çocuğu bugünkü varlığıyla görebiliyor. Bu yüzden oyun parkından çok dershane inşa ediyoruz.

DUVAR - Çocukların karşılaştıkları en önemli sorun toplumun, devletin ve ailenin çocuğa yönelik algısı. Bu algı en temelde çocuk ve gelecek kavramını yan yana iliştirerek, çocuğun bugününe dair algıyı deforme ediyor. Çocuğu çevreleyen her şeydeki çarpık çocuk algısı çocukların hayatını, kendileriyle ilişkilerini, hayata bakışlarını derinden etkiliyor. Sınava geç kalan, okulda başarısız olan 12-13 yaşındaki çocukların intiharlarında geleceğine hapsedilmiş bir çocuk yok mudur? Başka bir çocuk algısı için; çocuklara ve çocuk yetişkin ilişkilerine dair birkaç çocuk kitabına bakabiliriz.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'pazartesi' uyarısı: Cebinde Türk lirası olanlar... En az yakan 10 dizel otomobil Benzine indirim geldi, akaryakıt fiyatları güncellendi Fiyatlar 'çakıldı': Konut almak için doğru zaman mı? Sürücülerin son şansı: Şimdi 15 lira, yıl başında 5 bin lirayı geçecek Erdoğan’ın CHP ziyaretinde oturma düzeni belli oldu!