CHP'li Sertel'den Rektör Bedriye Tunçsiper hakkında soru önergesi

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, mobbing ve yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper hakkında soru önergesi verdi.

Abone ol

İZMİR - AK Parti’den Balıkesir milletvekilliği için aday adayı olduktan sonra 2021 yılında İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper hakkında mobbing ve yolsuzluk iddiaları gündeme geldi.

Akademik ve idari personelin rapor hazırlayarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiği ifade edilirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atilla Sertel de Tunçsiper ve eşi hakkında TBMM'de soru önergesi verdi. Önergede Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle şu sorulara yer verildi;

"🔸İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü’nün eşi Cenk Tunçsiper’in sahibi olduğu sigorta acentesinden araçların kaskosunun yapılması için personeli aradığı ve bu konuda baskı yaptığı doğru mudur?

🔸Rektörün eşinin üniversitenin güvenlik kameralarını izlemeye erişim hakkı var mıdır?

🔸Üniversitenin tüm iç işlerine müdahil olduğu doğru mudur?

🔸İzmir Demokrasi Üniversitesi’ni kim yönetmektedir?

🔸Atanabilmek için en az 80 yabancı dil puanı gerekmektedir. Rektör dahil olmak üzere üniversite senatosunun yarısından fazlasının üniversitenin atama kriterlerini karşılayamadığı doğru mudur?

🔸Rektörün eşinin ve onun arkadaşı olan bir siyasi parti yöneticisinin üniversitede tezsiz yüksek lisans yaptığı, kendilerine kolaylık sağlandığı ve tüm derslerden AA alarak geçtikleri doğru mudur?

🔸Araştırma görevlilerine, ‘rektöre hediye alınacak’ iddiasıyla 500 TL verme baskısı yapılmış mıdır?” (DUVAR)