Piyasalarda hava negatif: Ambargo fiyatlanıyor

Küresel piyasalar, petrol ve gıda fiyatı baskılarının belirginleşmesiyle negatif seyrediyor. Emtia fiyatlarında rekor üstüne rekor kırılıyor. Gram altın kritik barajı aştı.

DUVAR - Rusya'ya yönelik 'ekonomik savaş', küresel piyasaları da derinden etkiliyor. Artan enflasyonist kaygılarla Asya borsalarında yüzde 3'ü aşan, ABD ve Avrupa endeks vadeli kontratlarında ise yüzde 1,5'e yakın düşüş oldu.  Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,43 azalışla 1.982 puandan başladı.

ABD'den gelen Rusya petrolüne ambargo hazırlığı açıklaması Brent petrolün varil fiyatının 130 dolarla, Temmuz 2008'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesine neden oldu.

DOĞALGAZ FİYATLARINDA YENİ REKOR

Avrupa doğalgaz fiyatları ambargo planlarına ilişkin haber akışının etkisiyle Hollanda TTF 1 ay vadeli doğalgaz fiyatları yüzde 80'e varan yükselişle 345 euroya tırmandı. Avrupa tükettiği gazın neredeyse üçte birini Rusya’dan ithal ediyor ve ithal edilen gazın önemli bir kısmı da Ukrayna üzerinden aktarılıyor.

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Diyarbakır'da şampiyonluk izdihamı: 16 kişi baygınlık geçirdi