Cengiz İnşaat'ın Bodrum'daki projesine ruhsatı verildi, Muğla Çevre Platformu tepki gösterdi

Cengiz İnşaat A.Ş tarafından yapılması planlanan turistik tesisin ruhsatı verildi. Şirketin, usulsüz şekilde çalışmalara başladığı şikayeti üzerine, inşaat alanına gelen zabıta ekibi içeri alınmadı.

Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Göl Mahallesi Gökburun mevkiinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan turistik tesisinin inşaat ruhsatı verildi.

Koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması tepkilere neden olmuş ve bölge halkı eylemler yapmıştı.

Önceki gün Cengiz İnşaat, Bodrum'a bağlı Gölköy Mahallesi'ndeki Cennet Koy'da Hazine'ye ait 678 bin metrekarelik araziye yapmayı planladığı turistik tesis ve rezidans projesine Bodrum Belediyesi tarafından inşaat ruhsatı verildi. 12 Aralık tarihinde onaylanan ruhsat sonrası bugün bölgede sondaj ve yol çalışması başlatıldı. Sondaj ve yol çalışmasının yapıldığı parselin ruhsat izni dışında olduğu öğrenildi.

İnşaat çalışmasının başlaması üzerine MUÇEP (Muğla Çevre Platformu) Eş Sözcüleri Mir Bahattin Demir, Umay Karabaş ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu heyet bölgeye gitti. İnşaat çalışmasının yapıldığı alana alınmayan MUÇEP heyeti, çalışma hakkında bilgi istedi fakat kendilerine bilgi verilmedi.

Heyetin ihbarı üzerine Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri de inşaat alanına geldi. Firma yetkilileri Bodrum Belediyesi ekiplerini de inşaat alanına almadı. Firma yetkilileri zabıta ekiplerine bölgede sondaj ve yol çalışması yaptıklarını söyledi.

'GENEL BAŞKANLARININ ÇETE DEDİĞİ ŞİRKETE YOL AÇIYORLAR'

MUÇEP Eş Sözcüsü Mir Bahattin Demir, konuya dair yaptığı açıklamada yetkililere tepki gösterdi.

Demir, "Bu alan koruma altında olan bir yerdi. Özelleştirme süreci de sağlıklı yürütülmedi. Bugün karşılaştığımız tablo Bodrum için geri dönüşü olmayan bir sürecin başlaması anlamı taşıyor. Bize ulaşan bilgiler yerel yöneticilerin, bu çetelerle iş birliği yaptıkları yönünde. Bodrum'u korumak lafla olmaz. Belediye görevlilerine bu ruhsatın onaylaması yönünde yerel yöneticilerden baskı yapılmış. Hatta ruhsatı onaylamayan görevlilerin yerleri değiştiriliyor. Bu projenin sondaj ve zemin etütlerini yapan firmanın sahibi Bodrum Belediyesi’nin geçmiş dönem başkan yardımcılığı görevini yapmış. Bu nasıl bir zihniyet. Genel Başkanlarının 'Çete' diye tanımladığı şirket yetkililerine yerel yöneticiler yol açıyor. Mücadelemiz sürecek her daim" dedi.

Konuya ilişkin Bodrum Mimarlar Odası temsilciliği yarın basın açıklaması yapacak.

101 APART, 83 SÜİT ODA

Öte yandan, 568 milyon lira bedeli olan projenin tanıtım dosyasında yer alan bilgilerde, tesisin 101 apart ve 83 süit oda olmak üzere toplam 184 odalı olacağı, bu odalarda 540 kişinin konaklayacağı belirtilmişti.

Proje alanındaki parselin güneyinde birinci derece arkeolojik sit alanı bulunuyor. Hazırlanan ÇED dosyasında, birinci derece arkeolojik sit alanına herhangi bir müdahalede bulunulmayacağı, bu alanda hiçbir şekilde inşaat faaliyeti yapılmayacağı bilgisi de dosya da yer almıştı.