Buzulların yüzde 70'i yok olabilir: Milyarlarca insan için tehlike

Yeni bir araştırmaya göre Dünya üzerindeki buzulların sayısının 2100 yılına kadar yüzde 70 oranında azalabileceği tahmin ediliyor. İhtimal gerçekleşirse milyarlarca insan bu durumdan etkilenecek.

DUVAR - Yeni bir araştırma, Dünya üzerindeki buzulların sayısının 2100 yılına kadar yüzde 70 oranında azalabileceğini tahmin etti. ABD'deki Carnegie Mellon Üniversitesi'ndeki iklim bilimcileri, gezegenin karşılaşabileceği buz kaybını farklı emisyon senaryolarında hesapladı. Sonuçlar, ortalama küresel sıcaklıktaki artışın Paris Anlaşaması'nda belirtilen1,5 derece ile sınırlandırılsa bile, Dünya'nın toplam buzul kütlesinin neredeyse yarısını kaybedeceğini ve bu durumun milyarlarca kişiyi etkileyeceğini gösterdi.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?