Burhanettin Duran: Erdoğan batı karşıtı falan değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı karşıtı olmadığını savunan Sabah Yazarı Burhanettin Duran, Erdoğan'ın Türkiye'nin milli çıkarlarını tanıyan eşit bir ilişki istediğini öne sürdü.

Abone ol

DUVAR - SETA Koordinatörü ve Sabah Yazarı Burhanettin Duran, "Dış politikada gündem ve yenilenen ‘ideolojik’ tartışma" başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politika yaklaşımını değerlendirdi. Erdoğan'ın Batı karşıtı olmadığını savunan Duran, "Erdoğan, Batı karşıtı falan değil sadece Türkiye'nin milli çıkarlarını tanıyan yeni, eşit bir ilişki istiyor" dedi.

İçeride ve dışarıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AB'den uzaklaştığı ve Batı karşıtı olduğu eleştiren gruplar bulunduğunu belirten Duran, "Evet, Erdoğan, Batı hâkimiyetindeki uluslararası düzeni eleştiriyor. Ancak "daha adil bir dünya mümkün" eleştirisi aynı zamanda Çin ve Rusya'yı da içeriyor. ABD ve AB'nin Türkiye'ye yönelik dayatmalarına karşı çıkarak eşit/adil ilişki kurulmasını istemek ve milli çıkarlarımız için gerekirse gerilimi göze almak Batı karşıtlığı olarak nitelenemez" ifadelerini kullandı.

"Batı başkentlerinin sadece PKK-YPG ve FETÖ'ye verdiği destek bile Türk kamuoyunun Batı'yı sert şekilde eleştirmesi için yeterli" olduğunu söyleyen Duran, "Yine, 2007'den itibaren AB üyelik sürecini durduran ve Yunanistan ile Güney Kıbrıs'ın maksimalist taleplerini bize dayatan AB oldu. Arap isyanları dahil bölgesel türbülansta Ankara'yı Suriye'deki milli güvenlik çıkarları dahil birçok alanda yalnız bırakan AB ve ABD oldu. 2016 darbe girişimi karşısındaki samimiyetsizlikten hiç bahsetmeyelim" dedi. (HABER MERKEZİ)