Bulgarlar Edirne'de: Her şeyi satın alıyoruz

Pasaport olmadan Türkiye'ye girişlerine imkan tanınmasının ardından Edirne'ye alışverişe gelen Bulgar turist sayısı her geçen artıyor. Bulgarlar alış veriş yaparken, "Her şeyi satın alıyoruz" dedi.

DUVAR - Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Bulgaristan vatandaşlarının 28 Temmuz'dan itibaren Türkiye'ye pasaportsuz girebilmesine imkan tanındı. Uygulamanın ardından Bulgaristan'dan, Edirne'ye günübirlik alışveriş için gelenlerin sayısı her geçen gün arttı. Tur otobüsleri ve özel araçlarıyla gelen Bulgar turistlerin, iğneden ipliğe hemen her şeyi satın alarak kişi başı ortalama 100 ila150 euro harcadıkları belirtildi. Bulgarlar, alışveriş merkezleri ve kurulan halk pazarlarına kadar hemen her yerde bulunan iş yerlerinden alışveriş yaparak ülkelerine dönüyor.

Haberin Devamı
Rakamlar netleşti: Meslek meslek zamlı maaşlar TOKİ'den uygun fiyatlı konut ve iş yeri satışları Otomobilde 7 Temmuz uyarısı: Satışına izin verilmeyecek Galatasaray kupayı kaldırdı: Şampiyonluk kutlamasından kareler Meteorolojiden 20 ile sarı kodlu kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı Faiz oranları değişti: İşte 1 milyon TL'nin getirisi